tiistai 13. marraskuuta 2012

Neulan alta: Punaisia lohikäärmeitä

Malli: tunika OB 5/07 trikootunika ja housut Joka tyypin kaavakirja 1, kummatkin reilusti muokattuja
Kangas: Tunikan lohikäärme neulos Majapuu, resori ja college paikallisesta, housujen velour Eurokankaasta

Kun näin nämä kankaat Majapuun kuvissa, tiesit että näitä on pakko saada, lohikäärmeissä on vaan sitä jotain:) Turkoosi versio harmi vaan ehti loppumaa, sitä olisi kuulemma jossakin vaiheessa tulossa lisää, toivottavasti ehdin tuolla kertaa tilaamaan:) Punapinkkiä sain kuitenkin metrin pätkän ja se pääsi heti kotiuduttuaan perjantaina koneeseen pyörimään. En ehtinyt lauantaina paikalliseen hakemaan kaveriksi collegea, joten leikkelemään pääsin vasta eilen illalla ja kyllähän meni taas myöhään, kun en vaan voinut lopettaa ompelemista ennenkuin tunika oli valmis:D Kuvat huonoja kun itse koitin jotakin räpsiä, oli pakko päästä heti hehkuttamaan tätä ihanaa kangasta:) Parhaiten kankaan värit näkyy tuossa käsivaralla napatusta sovitus kuvasta.

Kankaana on siis etukappaleella Majapuun punapinkki lohikäärme neulos ja ihan säästösyistä takakappale sekä hihat ohuesta collegesta. Lopputuloksena tykkäsin tästä ratkaisusta, on rauhallisemman oloinen aikuiseen makuun kun ei ole kokonaan kuvio kankaasta. Mallina tässä on OB:n trikootunika, leikkasin samalla mallilla jo aiemmin velourtunikan joka on ommeltu siihen vaiheeseen että huomasin leikatessa keskelle lisättyjen senttien olevan liikaa, joten tämän leikkasin ihan kaavalle uskollisesti leveydestä ja tuli oikein passelin kokoinen vaikkei nämä kankaat venykään samalla tavalla kuin trikoo. Pituutta lisäsin pari kymmentä senttiä lisää (tunikassa on kaksi mallia, tämä malli a:n mukaan). Hihoihin lisäsin pituutta viitisen senttiä lisää ja kavensin reilusti. Päätien kantattu resorilla, hihoissa pitkät resorit (kuvassa kaksinkerroin) ja helma tikattu kaksoisneulalla (reuna varmuudeksi huoliteltu saumurilla ensin). Olen aivan ihastunut tähän kankaaseen ja tunikaan!:) Suunnitelmissa olisi vielä toinen tunika, ehkä hiukan pidempi helma niin voisi käyttää leggareiden kanssa ja ehkä huppu voisi olla kiva.. Katsotaan mitä keksin:) Lopusta voisi tulla pojille jotakin, jos raaskin ommella;)
Kuvissa myös toissapäivänä valmistuneet velourpökät. Kankaan sain äidiltä synttärilahjaksi ja oikein mukavan pehmoista:) Perusmalli on Joka tyypin kaavakirjasta, siitä sitten reilulla kädellä kavennettu, lyhynnetty yläosaa ja hiukan lahjetta. Lahkeissa pitkät resorit ja ylhäällä normaali, saa nähdä pitääkö tuota vyötärön resoria jossain vaiheessa kaventaa kun ei nytkään tunnu mitenkään turhan napakalta. Näistä tuli jokatapauksessa todella mukavat housut:)

Eilen oli muuten jotenkin tosi tympeä päivä kunnes menin paikalliseen käymään, ensin sain alennusta ostoksista ja sitten vielä ilmaislipun viikonlopun käsityömessuille Tampereelle! Kuulemma kun olen joutunut välillä odottelemaan lankoja ja muuta, onkohan tämä vihje että tulee käytyä aika usein liikkeessä?:D Mutta oli kyllä ihana piristys päivään:)

4 kommenttia:

  1. On tosiaan ihana tuo lohikäärme -kuosi! Ja sopii kyllä hyvin aikuisellekin! Hieno tunika!

    VastaaPoista
  2. Kun näin nämä kankaat niin ensimmäinen ajatus oli saada itselle vaate:D Vasta sitten mietin, että pojillekin olisi kiva tehdä siitä turkoosista jotakin:D

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihanasti tämä käy aikuisenkin vaatteeseen! Ja kun tuo kuvio on iso, niin sekään ei säry :) Harmi kun tätä ei enää saa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa harmittelin, olisi pitänyt tajuta alunperin ottaa useampi metri :)

      Poista